Det är så roligt att ni vill LÄSA det vi skriver i Mitt Nu, men tyvärr är det ännu många som inte upptäckt att man kan LYSSNA också via knapparna till våra pod-program.

En pod är ett radioprogram inspelat under oftast enkla förutsättningar,  ett samtal mellan två eller tre personer, som känner att de har något att prata om som de tycker är viktigt och som förhoppningsvis kan intressera andra.

Det andra är, som i mitt fall, att jag  fått göra inspelningar av kopior av mina gamla radioprogram för P1 i Sveriges radio, som känns viktiga för mig. Exempelvis fyra program om Island, sagornas ö, där jag då bl.a fick intervjua  landets då mycket kända president Vigdis Finnbogadottir. Eller om kanske glömda händelser i Sverige, som t.ex. Kungshästarnas marsch”,om männen som drog Karl XIV Johans  flera ton tunga sarkofag i porfyr, från Älvdalen till Gävle i det värsta av vinterföre. Där skeppades den sedan till Stockholm och står nu  i Riddarholmskyrkan.

Men nu tillbaka till nyare poddar och jag tar ett exempel.

Sök dig till rubriken Studio 64 knäpper upp Claes Malmberg där Michael Flygare först presenterar programmet som du sedan med ett enkelt klick kan lyssna på.

Här är det Michael , Per  och Nicklas  som ”p0ddar” och det är en pratglad trio med ett innehållsrikt arbetsliv  bakom sig och stor radiovana, och de har i det här programmet besök av ”Mr Rapport” Claes Elfsberg, som väl alla känner.

Jag hörde själv på programmet för några dagar sedan, men jag ska inte berätta mera om innehållet. Istället  tycker jag du nu ska klicka på
STUDIO 64 längst ner och lyssna själv.

Studio 64 har varit med i Mitt Nu ganska länge nu och vill du lyssna på flera av deras program, så klicka på LÄNK och välj.
Där finns ett mycket varierande urval, ibland med lite provocerande titlar, som Bajsprov och när de delar med sig av sina bästa pinktips”. Men låt dig inte skrämmas, de blir aldrig ekivoka, de har istället många kloka ord och tankar att delge oss .
Andra titlar, som ”Inför fjärde åldern”, Hur gubbigt kan det bli och Vaddågammal är funderingar kring hur är att vara nyblivna pensionärer.  I ett mera humoristiskt program gäller det frågan om hur länge en tub med tandkräm räcker.

Så, kära läsare, vi är så tacksamma för att ni LÄSER vad vi skriver i våra spalter, men MEN LYSSNA PÅ OSS OCKSÅ ibland.

 

2 Responses to Kära Läsare, LYSSNA också!

  1. Tom B skriver:

    radioprogram för P1 i Sveriges radio: Kungshästarnas marsch.

    Jag skulle vilja höra detta program, och kanske finns det spelman historia och en melodi ingår. Finns den i ditt arkiv? Jag kunde inte hitta den.

    Tusen tack,
    Tom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *