Ett besök på Seniordagen i Kungsträdgården i Stockholm förgyllde tisdagen för där bjöds verkligen på kultur i alla former.

Det var Ingrid som lockade mig att göra vårens längsta promenad dit, och det tackar jag för. Väl där möttes vi av solen, och vi flanerade runt på mjuka gräsmattor mellan tält och scener. Privatekonomi och äldreomsorg diskuterades, för att nämna något. Där gavs råd om hur seniorer ska bestiga berg. Vi kunde få veta allt vad man behövde veta om bubbel. Reseerbjudanden till När-och-Fjärran fanns i många tält. Och vi kunde få pröva hörsel och handkraft.

Madelaine Birnick, initiativtagare till Seniordagen, och Ingrid Ö, MittNU

Madelaine Birnick, initiativtagare till Seniordagen, och Ingrid Ö, MittN

På den stora scenen lyssnade vi till 1,6 miljonerklubbens ambassadörer Annette Lefterow  och Alexandra Charles. Medlemmar i Kubanska Dansakademien bjöd på lektioner i Kubansk salsa. Näsbyparks Squaredanceklubb lockade många att pröva turerna i squaredance. Husbandet Farthållarna spelade kända låtar och framför scenen var dansglädjen stor.

Ett glatt återseende var det när vi träffade Madelaine Birnick, initiativtagare och arrangör för den trivsamma seniordagen. Vi möter henne då och då i MittNu, som skicklig fotograf, och hon är gift med Ove Andersson, en av våra mest uppskattade skribenter och tecknare.

Ove har nu länge saknats i våra spalter på grund av en lång och tung sjukhusvistelse. Nu berättade Madelaine att allt ser ljusare ut, och att han kommit hem från sjukhuset.

Vi på MittNu önskar Ove god bättring och hälsar honom varmt ”Välkommen åter” i våra spalter.

 

 

One Response to Kultur i alla former

 1. ove andersson skriver:

  Kära Birgit!
  Tack för Dina vänliga rader och Din oförtröttliga energi!
  Jag har några personliga minnen o text på gång som handlar om regissören och författaren Lars Molin, a propos en nyligen utkommen biografi.
  Madelaine ville skapa ett forum o inspirationsplats för
  oss 55-plussare som snart är fler än 2 miljoner!Därav SENIORDAGEN i Kungsträdgården. Kommer igen nästa år.
  hälsningar Ove

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *