I tre dagar denna vecka har Mitt Nu haft sin plats på den stora Seniormässan i Stockholm. Tre intensiva dagar, där röstresurserna och fötterna sattes på hårda prov.
Men vad gjorde det när hundratals av de deltagare som passerade vårt bord visade så stort intresse för vårt seniormagasin på nätet och ville ha svar på så många frågor och gärna antecknade sig för att i fortsättningen få vårt Nyhetsbrev.   Särskilt roligt kändes det, när de som redan kände till sidan och de som vunnit gratisbiljetter kom och tackade för det rika innehållet och berättade om sina favoritskribenter.

Många berättade gärna om sina egna erfarenheter av seniorlivet, där ensamheten ofta är det svåraste,  och samtalen blev ofta både djupa och  långa.

För de äldre av våra besökare var ofta datorn det stora problemet, rädslan för att trycka på knappar och kanske gå vilse bland alla tekniska märkvärdigheter.
Och jag har verkligen full förståelse för sådana problem, för jag är själv en riktig fegis, trots jag använt mig av en dator i yrkeslivet i flera decennier. Då som skrivmaskin, och det var betydligt enklare. Och min datorkunniga dotters standardfrågor när jag ringer och säger att jag ”kört fast” kunde jag ju inte gärna förmedla: ” Har du slagit av och väntat lite och sedan slagit på igen? Har du kollat att alla sladdar sitter i? Se till att inte datorn är dammig.”  Tyvärr hjälper det inte alla gånger.
Viktigt är det i alla fall att träna tålamodet,  för sekunderna känns ibland  som  minuter, när man väntar på att en text ska dyka upp på skärmen. Och så slår man kanske av en sekund för  tidigt och tror att allt är fel.

Mycket sorgligt kunde det också kännas ibland. Det var när någon stannade och läste vår folder och sedan suckade och sade att med den låga pension de hade, så fanns det inga pengar över för en dator, hur gärna de än ville ha en och hur väl de än behövde den i dagens samhälle. Då tänkte jag på vår medarbetare Ewa, som vi ett annat tillfälle sade att lika väl som alla skolbarn får datorer gratis, så borde våra seniorer få det. Något att tänka på för våra makthavare.

Mycket glada blev vi när Ove Andersson, flitig och mycket uppskattad skribent och tecknare på sidan, och hans fru Madelaine kom och hälsade på oss.
Ingen i redaktionen hade träffat dem förut, bara pratat i telefonen.
Och de gav sig genast friskt in i arbetet att göra Mitt Nu känt för de många besökarna på den stora Seniormässan i Stockholm år 2013.

På bildens syns från vänster Ewa, marknadsförare, Ingrid, ansvarit utgivare, Ove, skrivare och tecknare, Anette, chefredaktör, och Madelaine, som bidragit med fina bilder till sidan.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *