Man måste sannerligen vara frisk och stark och klar nog i huvudet för att söka vidare på telefon i kontakterna med de instanser, som ska hjälpa till, när man av någon anledning och vid hög ålder behöver rådgivning.
Och så här får det verkligen inte gå till!

Jag ringde Äldre direkt och frågade hur jag skulle få kontakt med en handläggare i åldringsfrågor. Inga problem. Jag fick ett namn och beskedet att de skulle ordna med de papper som eventuellt behövdes. Jag fick också ett namn på den handläggare som var aktuell i det här fallet. Min enda uppgift var att vänta.

Och jag väntade.

Dagarna gick och ingenting hände. Efter en vecka ringde jag , träffade ännu en vänlig person som lovade att lotsa mig vidare till det namn jag hade fått. Men tyvärr var hen ledig den dagen. Jag berättade, att jag bara skulle vara hemma två veckor till och vara borta hela sommaren och gärna ville få någon form av besked innan jag åkte. Jo då, det skulle ordnas via ett mejl om detta.

Och jag väntade.

Två veckor gick och jag ringde igen och lotsades vidare till Äldre direkt .

Äldre direkt kunde bekräfta mitt första samtal, men de kunde samtidigt bara beklaga att  efter det och efter alla trygga löften så hade ingenting hänt. Ingen hade vidarebefordrat någonting. Den jag talade med kunde bara de om ursäkt å en kollegas vägnar  och lova att skicka över den anmälningsblankett, som det inte alls talats om i det första samtalet. Med post. Den skulle jag sedan skriva under – det var så enkelt så, tröstades jag med – och skicka vidare. Med post. Efter det skulle jag få vidare upplysningar.

Så nu väntar jag igen.

I bästa fall får jag väl någon form av besked om vad som sedan fordras för att jag ska få tala med någon handläggare, när jag kommer tillbaka hem efter en trygg sommar i en annan del av landet tillsammans med mina barn och deras familjer.

Vid 94 års ålder borde jag väl ha lärt mig  ha tålamod, men, tyvärr, mina förväntningar i skrivande stund är mycket små.

Ska det verkligen få gå till så här?

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *