I arla morgonstunden

Klockan är fem.

Jag glömde att dra ner rullgardinen i går kväll och i fönstret, som vetter mot öster, börjar det första morgonljuset leta sig in. Kroppen värker, den tycker inte om att ligga stilla länge, och det är alldeles omöjligt för mig att somna om.
Efter toalettbesök och ett glas apelsinjuice känns allt bättre och jag går ut på altanen. Inte en krusning rör sig över fjärden och Christinas röda båthus på Träsholmen speglar sig i vattnet. Allt talar för att en varm sommardag väntar oss. Mobilen ligger lämpligt till i väskan på rullatorn och snart finns den vackra vyn i bildförrådet.

Men verkligheten är ändå bättre än ett foto. Jag sätter mig en stund i solstolen och njuter av bilden, medan jag dricker ur min juice. Sedan återvänder jag till min säng och sover gott till klockan halv nio. 

 

2 Responses to Sommarglimtar från Udden 4

  1. Margareta skriver:

    Lyckans ost! En sådan morgon bär man med sig länge! Önskar dig en ljuvlig sommar!
    Margareta

  2. Nettan skriver:

    Finaste utsikten! Och det lugnet – finns inget mer magiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *