Många kramars dag

Klockan är nio. Jag har just mutat min tjuriga morgonkropp med starkt kaffe, ostmacka, frukt och morgon-TV. När jag ställer ytterdörren på glänt som bevis på att jag är beredd på ett socialt liv, kommer en halvklädd 5½-åring traskande på stigen mellan stugorna och ger mig en stor kram. Strax efter kommer en 2-årig flickunge med tung blöja och goaste smilet. För så här är det. Barnbarnsbarnen och deras mamma har kommit sent kvällen före, när jag redan ”gjort kväll”. Efter första kramen går Storebror och plockar sommarens första blåbär åt mig, och  Lillasyster fortsätter sin charmoffensiv.

Senare på dagen går jag till min dotters stuga. Där finns barnen och där finns också min dator och Uddens enda tillgång till internet.  Vi delar bord för bloggning och legoskapelser. Lillasyster vill ha min hjälp med de pyttesmå bitarna, Storebror vill ha beundran. Bloggen blir inte bra, jag trycker bort den…

På kvällen råkar Storebror och jag klampa in i deras stuga just när Lillasyster har halvsomnat och det blir sovkkaos för en trött mamma. Men jag och min lilla rullator knixar oss hem, jag tänder en brasa  och begrundar min roll som gammelmormor. Man njuter när allt är frid och fröjd och avviker utan allt ansvar när trötta ungar inte är så kramgoa längre. Kan man ha det bättre!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *