Konsten att reparera en brygga

På 1940-talet kom de första sommarboende till öarna kring vår udde. De var, precis som alla bofasta på Stora Askö, beroende av båtar och vattentillgång och andra skärgårdsvillkor. Nu bor andra och tredje generationen av samma familjer i flera av stugorna. Flera har sina båtar vid vår brygga, och bryggor kräver underhåll.
Här har ett arbetslag samlats, och präktigt virke och moderna verktyg samsas bra med de gamla flundrenäten som är upphängda på båthusväggen. Det hamras och spikas med stor energi, och när det blir tid för lunch knattrar de iväg med sina små båtar till Stora Träsholmen, där Christina bjuder till bords den här gången. Säkert låter Bengt, Torbjörn, Janne och Marcus sig väl smaka.

Själv sitter jag i en solstol och njuter av att finnas till. De flesta dystra väderleksutsikter har undvikit vår udde nästan varje dag. Det enda som hörs är lite fågelkvitter och suset i martallarna, för barnbarn och leklystna barnbarnsbarn är på annat håll den här dagen.

 

One Response to Sommarglimtar från Udden 1

  1. Margareta skriver:

    Glad att du har det underbart ! Tänker på dig!
    Margareta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *