Sommarglimtar från Udden 11

En gång fanns det en liten badstrand för de minsta på Udden innanför båthusen. Den finns inte längre, den är igenvuxen med vass.

Udden bjuder inte hellre på någon sandstrand och vid Badberget är det djupt direkt.

Numera är de yngsta strängt förbjudna att vara på Badberget utan flytväst. Hur det var före flytvästarnas tid kan man ju alltid fundera över. Några allvarliga tillbud har vi alltid besparats, och alla har lärt sig simma och dyka utan större svårigheter.

Det som gör mig lite vemodig dessa ljuva sommardagar är ändå Badberget. Det ligger bara 4 meter nedanför min altan. Men jag tar mig inte dit.

Varken käpp eller rullator eller stödjande armar kan hjälpa mig över  de kullriga klipporna, som en gång var så välkomnande och mjuka.

Mjuka? Nej, jag Skriver inte fel!
Vårt Badberg, som slipats av vågor i årtusenden, är mjukt! 

 

3 Responses to Mjuka berg

 1. Inger G skriver:

  Jag frågade en gång Birger i Skärsmaren hur man gjorde före flytvästarnas tid för att förhindra att barn i skärgården föll i vattnet och drunknade. ”Man skrämde dem för vidunder i havet” var hans svar.

 2. birgit4aldern skriver:

  Jag har inga minnen av några vidunder, men jag tror mig minnas att jag var skrämd för att dö, om jag ramlade i där det var djupt.

 3. Nettan skriver:

  Efter barnens och min utflykt till Flatvarp upptäckte jag om möjligt ännu mjukare berg och klippor. Finslipade av vågornas liv.

  kram Nettan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *