Sommarglimtar från Udden 12

Nej, det här ska inte bli något recept – det ska få förbli en hemlighet. Det ska istället handla om Christinas gästfrihet och Bengts hjälpsamhet. Varje år har det bjudits på fest på Holmen både en och flera gånger.

De senaste åren har det varit stora problem för mig att vara med, för att komma i och ur en liten båt har varit det stora bekymret. Men Bengt har alltid byggt allehanda geniala ”trappsteg” åt mig, och med  hjälp av dem och starka armar och glada hejarop, har jag ändå alltid kommit med.

Men i år var det absolut stopp med mina ”båthopp” och jag skulle väl förstås få sitta ensam på Udden och höra hur trevligt de andra hade på Holmen…

Å nej. Då kokade istället Christina sin härliga soppa, och så kom hon och Bengt över till min altan med en ångande het jättekastrull. Och alla skulle vara med! Från klumpiga jag till ”debutanten” i familjen, Rasmus 1 år.

Det är sådant som kallas första klassens hjälpsamhet och gästfrihet.

Och om någon tror att inte ungar gillar fisksoppa, så skulle ni ha sett Marcus 6½ och Ruben 5 ½. Marcus blev så begeistrad att han höll ett lovtal för Christinas kokkonst och Ruben doppade på sydländskt maner det nybakta brödet och sörplade i sig det läckra spadet .

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *