Min Alla Hjärtans-helg har varit synnerligen intensiv och fylld av fina upplevelser.

För någon vecka sedan kom ett inbjudningskort från Stasnislaw Przybylski till en filmförevisning , och på fredag eftermiddag befann jag mig i en stor biosalong i Tumba söder om Stockholm för att kanske skriva något för Mitt Nu.
Någon dag senare fick jag en inbjudan till en konsert med Blåsarsymfonikerna och Lena Willemark, och på lördag satt jag och min dotter bänkade på Musikaliska, Nybrokajen i Stockholm.

För att börja med Stanislaw så vet alla som lyssnat på vår radioserie vem han är . För er som inte lyssnat kan jag kort berätta att han är animatör och filmare och en ung man  med ett stort engagemang för seniorer. Men lyssna på ”radiobubblorna”, så lär ni känna honom bättre.
Här i Tumba visades sju av hans kortfilmer under den lockande rubriken TVÅ TIMMAR AV 560 ÅRS LIV och det var ett projekt av Botkyrka kommuns Kultur och Fritidsförvaltning.

Jag kan bara säga att det var en dag med filmer, berättelser och möten, som gick rakt in i hjärtat, och som inte riktigt ryms i en blogg. Därför återkommer jag i en artikel att berätta mera om den förnämliga kultursatsningen på Tumbascenen i en artikel för Mitt Nu, förhoppningsvis i nästa vecka och med rubriken – ja, just det – Två timmar av 560 års liv.

När det gäller inbjudan till konserten och Musikaliska måste jag börja med att erkänna min musikaliska okunnighet. Kanske läste jag inbjudningsmejlet slarvigt, för mitt minne, som numera gärna förvirrar sig bakåt i tiden, gav mig assosiationer av det ”Tuta och blås” som man ibland kunde höra i parker i min ungdom. Hur kunde det gå ihop med Lena Willemark… Men när jag några minuter före konserten läste programmet förstod jag bättre. Blåsarsymfonikerna och Lena Willemarks urkrafter…

Nya upplevelser som gick rakt in i hjärtat.

Blåsarsymfonikerna var nya för mig, men Lena känner jag så mycket bättre. Med henne gjorde jag barnprogram redan när hon var i 5-årsåldern och vår kontakt består.
En kul unge, var hon. Mjuk och vän som nu, men som kunde visa prov på urkrafter redan då…

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *