Det händer att jag sitter och knappar mig fram lite på måfå i förrådet av artiklar om kultur, samhälle och reflexioner som göms under namnet mittnu.se.
Varje gång finns där så mycket som är  läsvärt, men som jag ändå glömt.
En dag hittade jag t.ex. en fundering av Sonja Herlin under rubriken ”Vad är nutid ?”. Det är skrivet för nästan ett år sedan och så här skriver hon bl.a. ”Så där sitter man och känner sig lite tråkig med en massa ord som inte får komma ut och flyga och fara…” 

 Och det är väl just så många seniorer känner det, och det var just därför vår sida kom till.

Framgången har inte uteblivit. Många nya seniorskribenter har sällat sig till vår lilla grupp som började jobbet. Läsarna av vårt ”magasin på nätet” blir fler och fler. Tur att vi inte är ett ”pappersmagasin”, d.v.s. en tidning.
Vilket bläddrande det skulle bli om vi ville gå tillbaka till något. Om vi nu skulle ha tidningen kvar, vilket jag tvivlar på.
Men på Mitt nu finns allt kvar.
Det är bara att börja på Startsidan och peka sig fram under artiklar med tankar, upplevelser, reflexioner och minnen. Alltid är det något som fångar intresset, något som var värt ett bättre öde än att försvinna i dåtiden.

Men det är en sak som vi skrivare saknar mycket, det är era kommentarer!

Gillar eller inte gillar, det är inte så jag menar. Du kanske har frågor, du kanske tycker annorlunda. Det är klart att vi blir glada om du tycker om det vi skriver, men jag  försäkrar: Positiv kritik är alltid välkommen!

Det är så enkelt.
Leave a comment står det till höger om rubriken, och med det menas helt enkelt att vi så gärna vill ha en kommentar.
Rulla ner till textens slut.
Du behöver inte fylla i ditt namn i rutan där det står så, du får lika gärna skriva en signatur, om du vill förbli okänd.
E-post måste däremot skrivas in, men det publiceras aldrig.
Skriv sedan vad du tycker och tänker , och när du är klar så tryck i rutan Skicka kommentar.
Efter ett par dagar finns det du skrivit att läsa under texten du kommenterat.

Varför inte göra ett försök direkt!

Leta upp något bidrag som du tycker är värt att läsas flera gånger och skriv in under bloggen som en kommentar.
Berätta gärna varför du valde just den texten. 

 

PS
Själv fastnade jag idag för vår två rubriker. Bloggare Klas artikel Läkemedelsgenomgångar, visst! skriven för mer än ett år sedan och gästskrivaren Åke Brobergs underfundiga Min Andes dräkt, också den nära året.
Olika, javisst! Men inget ”bäst före…” där inte!

 

 

 

2 Responses to Nutid och dåtid – tänk så mycket man glömmer…

 1. Inger G skriver:

  Jag är också en av bloggarna här i MittNu. Jag skulle också vilja se fler kommentarer och tänker då på sånt som kan leda till en diskussion eller samtal här på nätet. För vi tycker ju, som tur är, inte alltid lika. Att vända på det som sägs berikar.

 2. Ove Andersson skriver:

  Det vore kul med synpunkter från läsare tycker jag också.
  Skriver själv om älgar,gamla hus, Birger Sjöberg, konst och ritar lite. Vad som gör Mittnu spännande är mixen av skribenter, ämnen, poesi/prosa, bilder och teckningar. – Som en ”gammaldags” papperstidning. Fast bättre och tidlösare!
  Hör av Dig Du också!
  Ove A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *